miercuri, 17 martie 2010

Pornind la drum 2 (PERPELEALA)


In aceasta faza (in care ma aflu si eu) incepe perpeleala (faza este optionala, cunosc persoane care sigur nu au problema asta).


Acum stim clar ca undeva, intr-un magazin, pe un raft, intr-o cutie, sta si asteapta rabdatoare masina care ne va indeplini toate visele si cum vom afla din carticica ei de instructiuni, le va si depasi. Masina aceea stie sa coasa butoniere, sa coasa in zig-zag, sa ascunda un fermoar, sa increteasca, sa finiseze aplicatii, ce sa mai, stie tot si daca ne-ar aduce si un ceai, ar fi cea mai buna prietena a noastra.

Perpeleala incepe in clipa in care realizam ca ne permitem sa o cumparam. Avem suficient spatiu pentru masina? De unde cumparam materiale? Dar firele de cusut? Vom sti sa o manevram sau ne vom prinde degetele in ea? Daca vom reusi sa o manevram atat de bine incat vom coase tot timpul si vom umple casa de scame? (Cum am vazut la alti croitori in casa!) Daca ne vom pune pe frunte eticheta 'croitoreasa"?? Daca copii se vor accidenta la ea? Daca se strica? Unde o repar si cat m-o costa? Eu sunt in aceasta faza, de stressss, asa ca am inceput sa intru pe formuri. Am citit pareri despre masinile de cusut ale celor care si-au cumparat deja chiar modelul recomandat mie. Este usor de folosit si nu-ti trebuie mai mult decat cartea de instructiuni ca sa incepi modele usoare. Excelent!

De unde iau modele? Pentru ca pe unele dintre noi (adica pe MINE!) Burda pare sa ne creada croitorese cu diploma si experienta. Pai, puteti incerca carti de pe http://www.books-express.ro/ sau site-uri cu modele gratuit, este si o carte veche romaneasca din epoca de aur, Croitoria pentru femei, daca nu ma insel.

Daca vreau totusi o diploma inainte sa cos? Sunt cursuri la Universitatea Dalles, cursuri de la Eurocor (doar teorie) si UCECOM, de unde se primeste si diploma pentru ca este curs de calificare.



De unde cumpar materiale? Daca esti din Bucuresti, cu siguranta, cunosti magazinul Bucur Obor, unde, cum spunea cineva, are de toate, sunt si cateva magazine prin centrul istoric, eu cunosc unul pe Dorobanti (cum o iei pe jos dinspre Perla spre ASE - Cibernetica, pe partea dreapta). Daca voi stiti si altele, spune-ti si mie.









Ena

sursa foto: www.flickr.com

Un comentariu:

  1. buna!

    intamplator am ajuns pe blogul vostru si m-au incantat floricelele acelea colorate, astfel incat mi-am propus sa incerc si eu.

    un magazin cu materiale, este pe splaiul independentei,de la unirii spre izvor pe partea dreapta. magazinul se numeste sahara si comercializeaza si bucati de material. nu sunt toate de calitate, insa sunt sanse mari sa gasiti chestii dragute si foarte ieftine.

    felicitari pentru postarile de pana acum si succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere