miercuri, 17 martie 2010

Pornind la drum 2-3 (intermediar)

Cumva pana la pasul 3, adica cumpararea efectiva a masinii, sunt niste pasi mai mici (foooarte draguti) care iti arata ca nu mai trebuie amanat si ignorat pasul 3.

Exemplu: imi sun prietena si ii spun ca m-am hotarat: "cumpar masina!" si ea se bucura: "bine ca mi-ai zis ca voiam sa-ti cumpar eu!". (Asa prieteni va doresc si voua. :)

Alt exemplu: merg in librarie sa caut, nu se stie ce, dar cautam asiduu, pe toate rafturile, poate-poate gasesc. Si-am gasit: Manual de croitorie, in limba romana si-n toata legea, cu explicatii de tesaturi, cusaturi, cu tipuri de haine si care se potrivesc cu forma corpului tau! Achizitionat.


Excelent!

E :) fericita

Pornind la drum 2 (PERPELEALA)


In aceasta faza (in care ma aflu si eu) incepe perpeleala (faza este optionala, cunosc persoane care sigur nu au problema asta).


Acum stim clar ca undeva, intr-un magazin, pe un raft, intr-o cutie, sta si asteapta rabdatoare masina care ne va indeplini toate visele si cum vom afla din carticica ei de instructiuni, le va si depasi. Masina aceea stie sa coasa butoniere, sa coasa in zig-zag, sa ascunda un fermoar, sa increteasca, sa finiseze aplicatii, ce sa mai, stie tot si daca ne-ar aduce si un ceai, ar fi cea mai buna prietena a noastra.

Perpeleala incepe in clipa in care realizam ca ne permitem sa o cumparam. Avem suficient spatiu pentru masina? De unde cumparam materiale? Dar firele de cusut? Vom sti sa o manevram sau ne vom prinde degetele in ea? Daca vom reusi sa o manevram atat de bine incat vom coase tot timpul si vom umple casa de scame? (Cum am vazut la alti croitori in casa!) Daca ne vom pune pe frunte eticheta 'croitoreasa"?? Daca copii se vor accidenta la ea? Daca se strica? Unde o repar si cat m-o costa? Eu sunt in aceasta faza, de stressss, asa ca am inceput sa intru pe formuri. Am citit pareri despre masinile de cusut ale celor care si-au cumparat deja chiar modelul recomandat mie. Este usor de folosit si nu-ti trebuie mai mult decat cartea de instructiuni ca sa incepi modele usoare. Excelent!

De unde iau modele? Pentru ca pe unele dintre noi (adica pe MINE!) Burda pare sa ne creada croitorese cu diploma si experienta. Pai, puteti incerca carti de pe http://www.books-express.ro/ sau site-uri cu modele gratuit, este si o carte veche romaneasca din epoca de aur, Croitoria pentru femei, daca nu ma insel.

Daca vreau totusi o diploma inainte sa cos? Sunt cursuri la Universitatea Dalles, cursuri de la Eurocor (doar teorie) si UCECOM, de unde se primeste si diploma pentru ca este curs de calificare.



De unde cumpar materiale? Daca esti din Bucuresti, cu siguranta, cunosti magazinul Bucur Obor, unde, cum spunea cineva, are de toate, sunt si cateva magazine prin centrul istoric, eu cunosc unul pe Dorobanti (cum o iei pe jos dinspre Perla spre ASE - Cibernetica, pe partea dreapta). Daca voi stiti si altele, spune-ti si mie.









Ena

sursa foto: www.flickr.com

marți, 16 martie 2010

Pornind la drum 1

De cand m-am apucat eu de cusut, prietenii ma intreaba: "Ce-ai avea nevoie ca sa-ti creasca eficienta?" Initial, mi-am dorit o masina de stantat fetru/material, dar adevarul este ca nu stiu daca ar fi meritat investitia pentru ca brose de fetru cred ca poti face doar pe termen scurt. In plus, rezultatele unei astfel de masini nu sunt decat taieturi de material, fie el fetru sau altceva.




Mi-as fi dorit sa fac jucarele din material, decoratiuni, perdelute, pernute, sorturi de bucatarie, prosopele de bucatarie, fete de masa, rochite pentru fetele mele (mai ales, pentru ca celei mari ii place mult sa se invurta in rochite, probabil ca ii va place si celei mici, dar deocamdata nu se tine pe picioruse:). Asa ca de atunci am inceput sa-mi doresc o masina de cusut.



Cu ajutorul unei prietene am gasit site-ul: www.cusutsibrodat.ro. Va spun despre el, pentru ca daca sunteti in situatia mea: adica va doriti masina de cusut si habar nu aveti cum se foloseste, ce tip de masina se potriveste cu visele din noaptea trecuta, atunci site-ul asta ne face o mare favoare. Completam chestionarul legat de masini (care dezbate exact ce-am visat noi) si primim raspuns personalizat cu ce masina ni se potriveste, tipul de accesorii pe care ar trebui sa-l mai achizitionam. Apoi, putem comanda de la ei sau putem merge intr-unul din showroom-urile in care este disponibila (daca nu ma insel, sunt si in provincie). Din ce-am cercetat pe site marcile comercializate sunt Brother si Bernina.



E.

Books-express.ro



Tot cautand inspiratie pentru noi modele si indeletniciri manuale am dat peste acest site . Am putut gasi mai multe titluri care ma interesau si pe care nu le-am gasit disponibile decat pe amazon.com. E drept ca preturile sunt mai mari, dar oricum livrarea la comanda de pe amazon ar fi depasit pretul afisat aici.




Prin urmare, cred ca merita vizitat, are destul de multe titluri de hobby, cartile sunt noi, livrarea este gratuita si, in plus, vi se raspunde cu multa amabilitate la toate intrebarile daca sunati la numerele afisate pentru contact.




Eu tocmai ma pregatesc sa plasez o comanda si intentionez sa va spun cum au decurs lucrurile practic.


Ena