luni, 30 noiembrie 2009

Florile Craciunului - Floarea de colt (Edelweiss)

Intotdeauna m-au atras aceste flori... probabil din mandria mea de a avea si sange de la munte in vene. E drept ca o hoinareala prin munte dupa o astfel de floare nu m-a atras niciodata, asa ca ma multumesc sa "fabric" in caldura casutei mele flori de colt.

Cand se vorbeste de floarea de colt toata lumea se gandeste la ceva rar, lucru care este cat se poate de adevarat. Intalnindu-se din ce in ce mai rar, Floarea de colt - Leontopodium alpinum a fost declarata monument al naturii si se afla sub ocrotirea legii inca din 1933.

Floarea de colt creste pe stanci calcaroase in regiuni alpine si foarte rar in regiunile subalpine. Mai este cunoscuta si sub numele de floarea reginei, albumeala, flocosele, albumita, flocosica. Ilforescenta este imbracata cu frunze paroase, unele mai mari, altele mai mici si care iau forma unei stelute.

Pentru floarea de colt, voi posta doar variantele mele de brose, pentru ca ornamentul de brad pe care l-am facut (si care arata foarte bine - a se trece cu vederea ca ma laud singura) este cadou pentru cineva special si nu as vrea sa-i stric surpriza.



Ena

Florile Craciunului - Craciunita (poinsettia)

Craciunita (Euphorbia pulcherrima) este cunoscuta in intreaga lume ca floarea sarbatorilor de Craciun. Originara din Mexic, unde veti avea surpriza de a o gasi peste tot, a fost adusa in SUA la inceputul secolului XIX de catre Joel Poinsett, pe atunci ambasador Americii in Mexic. De unde si numele - poinsettia.

Florile craciunitei au forma unor mici cupe, de un galben auriu, fiind pozitionate intre manunchiurele de frunze. Dar planta are si frunze asemanatoare petalelor, rosii, roz sau albe, formand combinatii interesante si foarte placute.

Inspirata de aceasta floare, am facut si eu cateva variante de ornamente din fetru. Sper sa va placa. Inveseleste tare casa, oriunde le-as atarna, dar deocamdata le voi pastra pentru brad. Poate cine stie, anul acesta voi reusi sa atarn si eu in brad ceva facut chiar de mine. :)






Am putut gasi detalii despre ingrijirea plantei, asa ca doritoarelor de floare vie, le recomand urmatorul link: http://www.gradinamea.ro/De_Craciun_despre_Craciunita_6470_539_1.html.

Ena











joi, 19 noiembrie 2009

Pisicute hoinare

O bufnita si trei pisicute se plimbau prin capul meu pana cand le-am prins si le-am "incorporat" in putin fetru si cativa nasturei. :)






Oameni de zapada (cu sau fara zapada)



Desi n-a aparut zapada pana in acest moment, m-am incumetat la doi oameni de zapada. In fond, anii trecuti au demostrat ca pentru a face niste oameni de zapada, este inutil sa astepti zapada (pentru ca nu prea mai vine..), mai bine te apuci sa-i faci cu ce ai la dispozitie prin casa. :)



sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Ornamente pentru bradul de Craciun

Din octombrie ma tot gandesc la Craciun. Nicicum nu pot sa-mi iau gandul de la sarbatori, de la iarna - o nostalgie in toata regula. M-am gandit sa o si fructific cumva, asa ca zilele acestea m-am ocupat de ornamente pentru Craciun. Am folosit tot fetru, nasturei, broderie, atat cat m-am priceput si am realizat cateva ornamente. In continuare, am sa postez cateva fotografii ale lor..