luni, 30 noiembrie 2009

Florile Craciunului - Craciunita (poinsettia)

Craciunita (Euphorbia pulcherrima) este cunoscuta in intreaga lume ca floarea sarbatorilor de Craciun. Originara din Mexic, unde veti avea surpriza de a o gasi peste tot, a fost adusa in SUA la inceputul secolului XIX de catre Joel Poinsett, pe atunci ambasador Americii in Mexic. De unde si numele - poinsettia.

Florile craciunitei au forma unor mici cupe, de un galben auriu, fiind pozitionate intre manunchiurele de frunze. Dar planta are si frunze asemanatoare petalelor, rosii, roz sau albe, formand combinatii interesante si foarte placute.

Inspirata de aceasta floare, am facut si eu cateva variante de ornamente din fetru. Sper sa va placa. Inveseleste tare casa, oriunde le-as atarna, dar deocamdata le voi pastra pentru brad. Poate cine stie, anul acesta voi reusi sa atarn si eu in brad ceva facut chiar de mine. :)






Am putut gasi detalii despre ingrijirea plantei, asa ca doritoarelor de floare vie, le recomand urmatorul link: http://www.gradinamea.ro/De_Craciun_despre_Craciunita_6470_539_1.html.

Ena











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu