marți, 22 februarie 2011

Ceai revigorant cu pulpa

Iata reteta de ceai a unei cunostinte (care sustine sus si tare ca nu a racit in 8 ani, iar acest ceai este unul dintre motive), un ceai revigorant, bun si sanatos.
Este foooarte greu de facut asa ca o sa pun poze, cu fiecare etapa in parte, lux de amanunte, etc. :)
Se iau 2 lamai (aveam doar una, asa ca pe cealalta am inlocuit-o cu succes cu o portocala) si se taie felii, nu oricum, de 5-6 mm (zice persoana in cauza).

Feliile se pun intr-un ibric si se acopera cu apa (2 cani, adica) si se pun la fiert. Cat timp fierb, cautati mierea si aduceti-o in apropiere, se pregatesc canile, o lingurita (v-am spus doar, complicat!..).

Cand au fiert feliile de citrice bine, se toarna ceaiul in doua cani, se pune cam o lingurita de miere in fiecare, se garnisesc cu biscuits, cookies, biscotti, whatever.

In sfarsit, se gusta, se amesteca iar cu lingurita sperand sa mai fie ceva miere netopita, se gusta iar, se mai adauga miere si in sfarsit se bea. :D Buuun!
Acum ca am salvat omenirea de raceala, ma pot apuca de treburi, cu multumirile de rigoare pentru reteta, revigorare, etc. :)

Ena

4 comentarii:

  1. cel mai greu ceai pe care l-am facut vreodata!
    si piticul meu responsabil cu calitatea alimentelor imi spune sa curat coaja de la lamai ca nu se stie cu ce le-au tratat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e adevarat, piticu' are dreptate. :D doar ca noi suntem spartani, ce nu ne omoara, ne face mai puternici! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha ha, asa mi-a zis si mie piticu', dar deja fac alergie la eco/bio/so natural... si in ciuda am lasat coaja :D
    Acum, pe bune, mi se pare ca iese usor amarui din cauza cojii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi se pare ok, depinde cat le fierbi cred. Sau poate ca lamaile mele erau atat de tratate incat coaja lor avea deja un gust.. neutralizat. :D Nici nu vreau sa ma mai gandesc. :) Pup. Ena

    RăspundețiȘtergere