sâmbătă, 7 iulie 2012

Dark chocolate & Orange syrup icecream

Inghetata aceasta este o adaptare dupa o reteta goodfood ce nu da gres. Am amestecat cu telul 200 gr de Hulala, cu 300 gr de lapte condensat, si 200 de iaurt gras, acum ma gandesc ca trebuia sa merg pe grecesc in loc de cremoso, dar oricum a iesit delicioasa (la latitudinea mai multor prieteni rasfatati!).
Dupa ce le-am amestecat, am pus niste ciocolata neagra tocata, si am turnat in casolete (ce suporta congelatorul) , apoi am facut niste dare de sirop de portocale ramas de la reteta asta  si le-am amestecat usurel cu un bat de frigarui, scobitoare, ce va vine la indemana. Deasupra am mai adaugat niste bucatele de cioco.

Rezultatul: o inghetata aspectuoasa, usoara, si aromata pentru zilele astea toride. 


:) Ena

Back! :)

De mai multe ori am vrut sa ma apuc de scris o postare noua, dar ma tot loveam (in freza) de data ultimei postari.. martie, antichitate. Ati observat cum trece timpul dupa o anumita varsta? Daca la 16 ani aveam aproape zile intregi de plictiseala, de butonat Mtv-ul, apoi la 20, pauze lungi intre zilele si mai lungi de studiat (diferite, atat de diferite) lucruri la colegiu, apoi la 25, week-enduri de lene incomensurabila pe canapea, movie nights, si circuite constiincioase de cunoastere a tarii, vacante la munte, in familie, aveam timp de ras, de plans, de certat, de impacat :), apoi.. well, de la 25 incoace, totul pare sa alerge undeva. Nu apuc sa traiesc ce traiesc, momentele de bucurie nu-s mai putine, dar trebuie sa lucrez in a le savura mai satios, mai cu bagare de seama, incercand sa notez cate ceva in agenda mintii, daca nu in una reala ( :) eu, una, asa ar trebui) "uite, azi a fost o zi buna. am vorbit cu un prieten vechi, am mancat o inghetata, si cand a fost caldura mai mare, mi-am pus furtunul cu apa pe picioare." (I sure did!)
In alta ordine de idei, m-a lovit inspiratia culinara si mi-am notat un meniu savuros, cu sau fara ocazie :), care suna cam asa: 
Dark Chocolate Icecream & Orange Syrup
Biskuit Salami ReDesigned
Lemon Curd
si, cu optimism, sper la

Enjoy, then. As I. 

Ena